miercuri, 23 februarie 2011

Romania ca o secunda suspendata!

‘”…intr-o societate dispersata, dornica doar de scandal si senzatii tari m-am apucat de fotografie pentru a surprinde acea lume ciudata …. pe de o parte o lume bogata inexpresiva obosita de prea mult bine si o alta saraca uratita de mizerie si boala, dar extrem de expresiva in tragedia ei . Prin fotografie vreau sa arat oamenilor ca nimic nu ne apartine ca lumea nu e un paradis, ci un infern . Nu suntem altceva decit niste biete oase care abia asteapta sa iasa la iveala. Cu atit mai mult fiecare dintre noi ar trebui traim si sa ne comportam ca si cum nu am fi vesnici.”
Ma mihneste indiferenta celor care conduc destinele culturii valcene care odata investiti intra intr-un birou astazi,  ies dupa 4 ani albi la fata cu “ochii inchisi si orbiti de lumina zilei”, si care nu fac nimic altceva in afara unor spectacole jenante de muzica populara cu artisti de doi bani si a unor expozitii delirante cu pinze si rame fine si scumpe, spoite inteligent in culori alambicate si de neinteles in fata carora profan sau cunoscator trebuie sa stai sa judeci o eternitate pentru a intelege NEINTELESUL. Ma enerveaza festivismul deplasat si snobismul celor care vin la vernisaje de expozitii doar pentru a-si etala garderobele si functiile de a se afla in lume de a asculta exultati si plini de admiratie cronicile de obicei mult prea pretentioase si stufoase pentru niste profani.Este simtomatic si extrem de ciudat felul in care autoritatile locale aleg acesti functionari care sa reprezinta cultura vilceana fara a fi trasi la raspundere pentru activitatea lor . Zeci de talente se pierd in hatisul de interese culturale de clan care ne violenteaza de ani de zile in clisee penibile asa zisa viata culturala  . Mai nou diversi culturnici sau diversionisti ai artei ,cronicari de televiziune si presa, isi dau cu parerea despre chestiuni pe care ii depasesc atat din punct de vedere artistic cat si tehnic. Ei trebuie sa critice sa ingroape si ceea ce se face rau, dar si ce se face bine. Apocalipsa ticalosiei este in plina expansiune. Se distrug idei ,se demoleaza orice ,doar de dragul de a palavragi. Stai ii asculti iti vine sa dai cu televizorul pe geam si continui sa te uiti ...esti curios sa vezi pana unde.... pana unde....
Este interesant cum  aceasta magie a nesimtirii, a indolentei ,a capatuielii, a ridicolului, ne atrage ca un magnet! Si asta pentru ca nu mai avem alternativa. Tara e pe moarte isi trage ultima suflare, si nu mai e mult pana cand i se va canta prohodul. Vor dainui de acum doar  prostia, antitalentul,suficienta, nesimtirea ,mizeria, batjocura, si toate celelalte tare care fac ca lumea noastra sa fie asa cum este: O ruina morala! Romania este o secunda suspendata. Secunda ei e pe sfarsite !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu